We vertellen je graag meer over onze visie en waarom kristal carvings zulke geweldige metgezellen zijn. Hoe ze ondersteunen op ieders innerlijke reis, bewustzijn helpen ontwikkelen, begeleiden naar welzijn en geluk. Het verhaal van hoe we elkaar hebben ontmoet en hoe die vriendschap ons ertoe heeft gebracht om deze carvings te delen, is een beetje vreemd, maar ook erg mooi. Leer ons en onze toewijding aan Crystal Medicine Art beter kennen door op de onderstaande velden te klikken:

Onze Visie voor Crystal Medicine Art

Ons verhaal op aarde gaat over levens van toewijding aan vriendelijkheid, compassie en het juiste wensen te doen voor alle levende wezens. Gedurende ons leven op aarde komen we veel uitdagingen tegen met allerlei vormen van lijden. Dit stelt ons in staat om ons te her-inneren wie we werkelijk zijn vanuit ons hart en het daagt ons uit om het beste van onszelf vanuit innerlijke wijsheid aan de wereld te geven.

De kern van onze kracht en geloof ligt in vriendelijkheid, compassie en de wens voor het welzijn van onszelf, de ander en alle levende wezens. Als we onszelf her-inneren en toestaan om deze kwaliteiten te omarmen vanuit ons hart, samenbrengen met de wijsheid van ons gewaarzijn, dan stelt dit ons in staat om prachtige dingen te creëren binnen de schepping.

De mens vormt de heilige connectie binnen hemel en aarde. Wij zijn in staat om ons eigen levenslot te manifesteren en hiermee bij te dragen aan de collectieve ervaring binnen de schepping. Als we onze ware natuur omarmen worden we uitgenodigd om op avontuur te gaan naar de balans van compassie, wijsheid en gewaarzijn. We blijven groeien en ontwikkelen in de beleving van onze eigen waarheid en ons unieke perspectief op de realiteit.

Kristallen kunnen hierin een krachtige rol spelen. Ze houden de energie voor ons vast. Hun eigen energie die ze al duizenden jaren met zich mee dragen, als ook de energie die wij hier zelf aan mee kunnen geven.

Dit kan ons in balans brengen, heling aanreiken, inspireren en aanzetten tot groei en ontwikkeling. 

Waarom Kristallen Sculpturen

Kristallijne energie draagt de informatie van de schepping, van het bestaan, van gewaarzijn in zich mee. Je kunt het bezien als een antenne en computer die informatie kan geleiden, ontvangen, verzenden en vasthouden. 

Kristallen zijn daarom ware schatten van informatie en gewaarzijn over ons bestaan, ze dragen alle informatie in zich mee over natuurlijke balans en harmonie. Daarnaast zijn ze ook heel goed te programmeren voor speciale vormen van bewustzijn. 

Kristallen sculpturen zijn een vorm van dat geprogrammeerde bewustzijn. We kunnen ze gebruiken om specifieke energie te ontvangen door de intentie en de kennis die erin is gebracht, door de kracht van het kristal zelf en de symboliek die er door de vorm aan is gegeven. 

Hoe het is begonnen

Het is dit avontuur dat ons heeft samengebracht op een pad van vriendschap en gezamenlijke missie. We hebben elkaar gevonden door de passie voor de kracht van kristal, compassie, wijsheid en gewaarzijn.

Zoals dingen ‘toevallig’ gebeuren wanneer ze voorbestemd zijn, startte ons verhaal door een bestelling van kristallen sculpturen die verloren is geraakt in de verzending van China naar Nederland. De communicatie tussen de verkoper en klant was dusdanig bijzonder dat er een vriendschap uit tot stand kwam door de zorg voor het verloren pakket en de gezamenlijke interesses.

De verkoper bleek de carver van de sculpturen zelf te zijn, Zhu Kongtai. Voor ons in het westen: Kongtai is de voornaam, Zhu de achternaam. Zijn toewijding voor zijn kunst en de vriendelijkheid voor de medemens waren zo puur vanuit het hart, dat hij de verloren geraakte bestelling maar liefst 5 keer opnieuw had gemaakt. Telkens in een poging om deze exact te kunnen vervangen. Natuurlijk is dat onmogelijk, hij creëert alles geleid door zijn intuïtie en vanuit zijn hart, ieder stuk is uniek en kan niet vervangen worden

Toen ik (Claudia) erachter kwam dat hij dit al 5 keer opnieuw had geprobeerd heb ik hem gevraagd of hij zo vriendelijk wilde zijn om mij het stuk op te sturen dat hij het laatste had gemaakt zodat ik het kon accepteren als een voltooide bestelling. Vanaf dat moment bloeide er een vriendschap op met een gedeelde missie die heeft geleid tot aan de situatie van vandaag.

Vanaf het eerste moment dat ik zijn sculpturen zag werd ik verliefd op zijn werk. Niet alleen omdat ze prachtig zijn en uniek in stijl, meer nog door de kracht van compassie, wijsheid en gewaarzijn die Kongtai met zijn hele wezen in deze sculpturen brengt. Ieder stuk van zijn collectie is een schat om jezelf mee te verbinden en op reis te gaan naar her-innering en persoonlijke ontwikkeling. Voor mij was het de herkenning van de hoge kennis waarmee ik vele levens in verbinding ben geweest, het voelde als een soort van thuiskomen.

Dat je iemand tegenkomt in je leven die exact die frequentie in zich draagt en dit in zijn sculpturen weet te brengen, dat is een voorbestemd wonder en de magie van het leven.

Zhu Kongtai is de carver van onze collectie. Hij heeft altijd al een scherp oog gehad voor compositie. Naast een bekwaam carver is hij gepassioneerd en getalenteerd in de heilige en traditionele wijsheid van het Boeddhisme en Taoïsme. Dit zie je terug in elk stuk van zijn werk door de stijl en symboliek die hij gebruikt. Elk detail heeft een reden die zorgvuldig is overwogen om de energie over te brengen en te leiden. Terwijl hij carved, is het als een meditatie, een toestand die verbonden is met levenskracht en geleid wordt door intuïtie. Hij carved vanuit zijn hart, dat is de unieke energie die voelbaar is in zijn kunst. Kongtai is een bescheiden persoon die zegt 'laat mij alsjeblieft de carver achter de schermen zijn'. Hij komt uit een bescheiden achtergrond in China, hij is zijn hele leven bezig geweest met de kunst van kristal, samen met zijn familie in een plattelandsdorp in China. Hij zal je vertellen dat deze inleiding al veel te uitgebreid is geweest 'hij is gewoon een carver, die zijn best doet, in dienst van het welzijn en geluk van anderen'.

Claudia d'Haens is de winkeleigenaar, klantenservice en de begeleiding bij het leren kennen van deze unieke energie in de carvings. Ook een bescheiden persoon, afkomstig uit een plattelandsdorp, maar dan in Nederland. Naast Crystal Medicine Art werkt ze als verzorgster in de nachtdienst in een verpleeghuis, en heeft ze altijd een vreemde hartsverbinding gehad met China en diens oude wijsheid. Op de een of andere vreemde manier herinnerde ze zich dat dit 'thuis' was. Haar passies in het leven zijn ruimte hoeden voor bewustzijn, het creëren van ceremonie en ritueel die helpen te verbinden met wie je werkelijk bent, het aanbieden van energetische diensten om mensen te begeleiden om contact te maken met hun eigen intuïtie en innerlijke wijsheid. Zoals ze zou zeggen 'het gaat om het delen van een ❤️⛲️, wanneer je deelt en je inzet voor welzijn, wint en groeit iedereen'.