Meidoorn bloemen: Liefde & Devotie

Ik heb altijd van de meidoornstruiken en bomen gehouden. Op de dag van de zonsverduistering van 8 april 2024 was het een prachtige avond en ging ik mediteren in de natuur, om te verbinden met de diepe energie die de zonsverduistering in de aarde brengt.

Ik vond een afgelegen plek met een klein bankje, gemaakt van een paar eenvoudige houtblokken. Ik ontdekte toen ik daar ging zitten, dat ik omringd was door meidoorns 🙏🏻. Ik vond ze al leuk als kind, maar ik begon de energie van natuurvriend te houden in de jaren dat ik Engeland bezocht.

Daar vind je ze rond heilige plaatsen, zoals de oude druïdenplaatsen, kerken, kathedralen en natuurlijk de plaats waar naar verluidt een meidoornboom groeide uit de staf van Joseph Arimathea. Terwijl ik rondreisde langs die speciale plekken van kracht, kwam ik ze overal tegen en ze kwamen mijn hart binnen, hun energie was zo liefdevol en sterk. Sindsdien koester ik ze, vind ze in thee, wierook, oliën.

En op dagen als deze, wanneer er diepe energie in de lucht hangt en de bloemen bloeien... vraag ik of ik een kleine tak mag meenemen naar huis voor op mijn altaren. Het was een bijzondere avond, starend in de ondergaande zon, met deze bijzondere carving van Kongtai, omringd door meidoorns.

Wist je dat meidoornbloemen in de Chinese folklore worden geassocieerd met liefde en toewijding?

Dat maakt ze een schitterende bloem voor Crystal Medicine Art, wij hechten waarde aan het openen van ons hart in vriendelijkheid, het omarmen van onszelf, de ander, in waardering en bewustzijn. We komen van die toewijding naar dienstbaarheid ⛲️.

Volgens de Chinese legende werd een jong stel verliefd, maar hun families keurden hun relatie af. Ze besloten toen samen weg te rennen en vonden een schuilplaats onder een meidoorn boom. Terwijl ze elkaar omhelsden, vielen hun tranen op de stam en deze veranderde in prachtige roze bloemen. Vanaf die dag werden meidoornbloemen een symbool van pure liefde en toewijding in de Chinese cultuur.

Vanuit de westerse esoterische wijsheid wordt de meidoorn ook erkend voor liefde, zuiverheid en toewijding. Daarom is het ook verbonden met aartsengelen en wordt de 'beschermer van het hart' genoemd. Het verbindt ons vanuit het hart met de aarde en helpt ons onszelf op een kalmerende en rustgevende manier te aarden, waardoor onze verbinding met het rijk van de elementalen, wezens van de natuur die op aarde dienen, wordt geopend.

De volgende keer dat je een meidoorn ziet... Bless your ❤️.